Four & Five is trots iFlux te mogen assisteren in hun internationaal groeitraject

NIEL – De start-up iFLUX, gevestigd op het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel, is erin geslaagd om 1,36 miljoen euro op te halen bij investeringsfondsen. Hiermee kan het zijn unieke grondwatertechnologie ook in het buitenland aan de man gaan brengen. “We kijken in eerste instantie naar de omliggende landen en de Verenigde Staten.”

iFLUX is in 2017 ontstaan als een spin-off van VITO en de Universiteit Antwerpen. Het bedrijf ontwikkelde een meettechniek die de effectieve verspreiding van verontreiniging in bodem en grondwater in kaart brengt. “Onze klanten krijgen zo een beter zicht op de risico’s van een verontreiniging, wat hen toelaat om een gerichter en kostefficiënter saneringsplan op te stellen”, vertelt ceo Tim Op ’t Eyndt. “Dankzij onze kennis en het vertrouwen dat we binnen de sector hebben opgebouwd, zijn we klaar voor een doorbraak op grotere schaal.”

Op naar het buitenland
De investeringsfondsen Qbic II en VMH (Vlaamse Milieuholding) erkenden dat potentieel en gaven dan ook groen licht voor een investering van 1,36 miljoen euro. Momenteel voert het bedrijf voornamelijk projecten uit in Vlaanderen. Maar met de extra kapitaalsinjectie kan het nu ook in het buitenland aan de slag. “De problematiek waar wij ons op richten is globaal en deze kapitaalronde zal ons helpen de iFLUX-technologie over de grenzen heen te dragen. We kijken in eerste instantie naar de omliggende landen en de Verenigde Staten”, klinkt het bij Op ’t Eyndt.

De nieuwe investering zal ook worden ingezet voor de uitbouw van het team en de digitalisering van de technologie. Maar er wordt ook al verder vooruitgekeken. “Grondwater is slechts het begin van ons verhaal. We hebben de ambitie om met iFLUX de verspreiding van procesparameters en milieupolluenten doorheen de gehele waterketen vast te leggen”, vertelt Goedele Verreydt, bedenker van de technologie.

bron: http://www.madeinantwerpen.be
auteur: Bart De Bruyn