Archive for the
‘GDPR’ Category

01/09/2020

FourFive

NIS

GDPR

0

Iedereen kent de GDPR, maar heeft u al gehoord van de NIS-wet? De General Data Protection Regulation (afgekort “GDPR”), de Europese Verordening die regels oplegt in het kader van de verwerking van persoonsgegevens, is voor niemand onbekend. Ongetwijfeld bent u als onderneming druk in de weer (geweest) met het voorzien van de nodige interne procedures, [...]

06/05/2020

FourFive

avg, DPO, GDPR

GDPR

0

DPO ALERT ! In een nogal ontluisterende beslissing van eind april heeft de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit (“GBA”) een onderneming een boete van maar liefst 50.000 EUR opgelegd omdat haar data protection officer (“DPO”) daarnaast ook hoofd was van de afdelingen Audit, Risk en Compliance. Ter opfrissing, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (“AVG”) verplicht ondernemingen om een DPO [...]
Uw toestemming in tijden van Corona De COVID-19 pandemie houdt ons al weken in haar greep. Een vraag die ons allemaal bezighoudt, is hoe we een uitweg kunnen vinden uit de lockdown zonder de gezondheidszorg te overbelasten. Massaal testen in combinatie met waarschuwings- en traceringsapplicaties, die aangeven of je in contact bent gekomen met besmette [...]

Blijft het droog onder de paraplu van het EU-US Privacy Shield? Doorgifte van persoonsgegevens buiten de EER is enkel toegestaan wanneer aan specifieke voorwaarden wordt voldaan. Het EU-US Privacy Shield wordt sinds 1 augustus 2016 aangewend door bedrijven in de Verenigde Staten van Amerika om hun adequaat beschermingsniveau te staven. De afgelopen maanden gingen er […]

13/09/2018

FourFive

GDPR

0

Verwerkt uw organisatie genetische, biometrische of gezondheidsgegevens? Dan heeft u sinds 5 september 2018 een bijkomende registerverplichting wanneer u verwerkingsverantwoordelijke bent van deze persoonsgegevens. Dezelfde verplichting geldt bovendien ook wanneer u strafrechtelijke gegevens verwerkt. Hieronder geven we beknopt mee wat die verplichting juist met zich meebrengt en hoe u zich in regel kan stellen. Op […]

België bekent kleur: de uitvoeringswet AVG is een feit. Op 19 juli 2018 is het Wetsontwerp betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens (hierna “Wetsontwerp”) goedgekeurd door de wetgever. Het Wetsontwerp geeft invulling aan de vrijheid die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) aan de lidstaten liet om op verschillende […]

17/04/2018

FourFive

GDPR

GDPR

0

Een goed voorbeeld van marktopvolging is onze focus op de nieuwe GDPR-regelgeving die vanaf 25 mei 2018 van toepassing is. Die regelgeving rond bescherming van persoonsgegevens heeft rechtstreeks impact op uw organisatie, of dat nu een kmo of multinational is. Hier komt onze meerwaarde als legal consultant pas echt naar voor. Met onze ervaring in […]

02/03/2018

FourFive

GDPR

GDPR

0

General Data Protection Regulation of afgekort GDPR. De afgelopen maanden één van de meest besproken topics in artikels, LinkedIn en allerhande nieuwssites. Niet verwonderlijk, aangezien deze Europese regelgeving impact heeft op alle organisaties. Maar dat u met GDPR rekening moet houden wist u natuurlijk al. Waar wij als advocatenkantoor bij kunnen helpen, dat is nieuw. […]

0
0
image
https://fourfive.be/wp-content/themes/maplev2/
https://fourfive.be/
#979799
style1
paged
Loading posts...
/data/sites/web/fourfivebe/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off