“Het is als starter erg geruststellend om met zo’n ervaren partner aan een onderhandelingstafel te zitten”

Veel Belgische consumenten willen propere energie, om zo hun steentje bij te dragen aan een beter milieu. Daarom sluiten ze zich aan bij een naar eigen zeggen groene leverancier. Alleen blijkt die energie niet zo milieuvriendelijk als ze denken, bijvoorbeeld omdat ze uit het buitenland moet komen. “Bolt is het allereerste energieplatform dat het Belgische stroomnet écht duurzaam wil maken”, aldus mede-oprichter Pieterjan Verhaeghen. “Via Bolt kan de consument energie namelijk rechtstreeks aankopen bij lokale, groene producenten, die vandaag nog onbekend en onbemind zijn. Maar dankzij Bolt weet de consument exact waar zijn energie vandaan komt en waar zijn geld naartoe gaat.”

Bolt Energie bestaat vandaag anderhalf jaar en kwam via Startit@KBC in contact met Four & Five. Het kantoor begeleidde oprichters Pieterjan en Rens bij de opstart en bij de kapitaalinjectie van Luminus. Vooral door de onderhandelingen mee te voeren en alles wat met de aandelentransactie en management agreements te maken had in orde te brengen. Pieterjan Verhaeghen is alvast erg te spreken over die samenwerking met het advocatenkantoor. “Zeker als het over energie gaat, moet je regelgevend kader piekfijn in orde zijn. Daar hebben zij mee voor gezorgd. Bovendien hadden wij de nodige fondsen nodig, maar dan liefst van partners die ons niet alleen financiële, maar ook strategische meerwaarde konden bieden. Four & Five heeft ons heel goed begeleid in de onderhandelingen en het opstellen van de shareholder agreement.”

“Kortom, het kantoor heeft de investeringsdeal mee tot een goed einde gebracht. Wij waren daar als starters niet mee vertrouwd, dus bij deze zou ik vooral het geduld van Four & Five als troef willen benadrukken. Zij hebben namelijk ons alle belangrijke elementen heel goed uitgelegd. Het is bovendien erg geruststellend om met een partner met zoveel expertise aan een onderhandelingstafel te zitten. Dat schept vertrouwen. Zeker als je weet dat ze onze belangen met vuur en passie hebben verdedigd.”